Coaching, oikotie onneen?

Inspecting brainOlen kuullut monta kertaa aamupalapöydässä närkästyneen toteamuksen: ”Istut muuten minun paikalla.” Tuoleissa ei ole nimilappuja, tottumus vie meidät samalle paikalle. Kysymys on siitä, että laiskoilla aivoillamme on taipumus automatisoida toimintaamme – ajattelematta. Sama turvallinen paikka.

Aivot narikkaan

Suomessa vieraillut australialainen David Rock yhdistää aivotutkimuksen nykyaikaiseen sitouttavaan johtamiseen. Hän on todennut, että aivot haluavat päästä helpolla ja automatisoida mahdollisimman paljon toimintoja. Syntyy automaattisia toimintoja ohjaavia kytkentöjä. Tällä varmistetaan suurempi kapasiteettia aivoihin käsitellä vaikeita ja haastavia tehtäviä.

Toistojen merkitys

Syntyneitä kytkentöjä ei voi millään katkaista, mikä tekee toimintatavan muuttamisen haasteelliseksi. Ainoa keino on rakentaa uutta toimintatapaa ohjaava uusi kytkentäverkko entisen päälle. Sen muodostuminen vaatii riittävän määrän toistoja onnistumisista ja niihin liittyvistä hyvän olon tunteista. Tärkeintä on saada henkilö mukaan muutokseen oman oivalluksensa kautta ja kokeilemaan uutta tapaa ensimmäisen kerran. Sen jälkeen on päästävä vahvistamaan uudella tavalla saatuja mielihyvän tunteita.

Tutkimusten mukaan jopa 75% muutoshankkeista ei saavuta asetettuja tavoitteita. Olen valitettavan monesti kuullut kommentin: ”Se on niin itsepäinen tai tyhmä, ettei sitä saa mukaan.” Ongelma on lähettimessä, ei vastaanottimessa, eli esimies ei yksinkertaisesti halua tai osaa tehdä alaisen lähijohtamista. Lähijohtamisessa on muistettava, että kaikki ihmiset/aivot ovat erilaisia ja sinun on keskityttävä johdettavaan ja oltava aidosti mukana tilanteessa.

Neljä peruskysymystä

Lasten kasvatus ja ihmisten johtaminen ovat hyvin samantapaisia toimintoja. Niissä joutuu pyörittämään neljäkylttistä maailman pyörää (Miksi tehdään? Mitä tavoitellaan? Miten edetään? Mitä hyötyä tästä on sinulle ja muille?) lukemattomia kertoja. Lopulta toivottu toimintatapa saavutetaan lukemattomien mielihyvää tuottaneiden onnistuneiden suoritusten jälkeen

Oikotietä onneen ei ole

Muutoksen hitaus on myös perusteluna sille, miksi onnistuneet Coaching-prosessit ovat pitkiä työläitä. Lyhyt pikakurssi on tietenkin helppo ratkaisu, mutta harvoin pysyvään käyttäytymismuutokseen johtava. Jos haluat oikeasti kehittyä ihmisten johtajana, et voi tehdä sitä vasemmalla kädellä.

Nopea, helppo ja halpa ovat väärät adjektiivit muutoksen johtamisessa sekä coachingissa , älä usko tarjottuihin kevyt- tai pikaversioihin. Nämä ovat sekä ostajan että myyjän puolelta itsensä pettämistä. Tavoitteita ei saavuteta, asiakas pettyy ja varmasti kertoo siitä muillekin…

Säästä kevytversiot ruokavalioon!

Pekka

Kirjoittaja on Pekka Vilhunen, yksi Myyntipumppu-blogin vakiokirjoittajista,
johdon konsultti, sertifioitu coach (ICF), puh. 040-7712466
www.myyntipumppu.fi

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin