Elokuu, kiroilua vai toivoa täynnä?

elokuuEpäjatkuvuuskohdat, kuten kesäloma, ovat haasteellisia niin yrityksen kuin yksilön kannalta. Elokuu on useimmiten liiketoiminnan kannalta vaikeimmin ennustettava kuukausi. Mitä voit vieläkin tehdä varmistaaksesi lentävän lähdön lomasi jälkeen?

Varmista sovitut asiat

Muillakin on ollut loma, eli aikaisemmin sovitut asiat eivät välttämättä ole enää heilläkään kirkkaina mielessä. Samoin heidän tilanteensa on saattanut kesän aikana muuttua. Älä jää odottamaan tai toivomaan että asiat etenisivät, vaan varmista että kaikki sovitut asiat ovat edelleen voimassa, tärkeitä ja tulevat toteumaan.

Keskity oleelliseen

Mieti mikä on tärkein yksittäinen asia missä sinun tulee onnistua lähikuukausina? Jos et itse tiedä vastausta, kysy vaikka pomoltasi ja pohtikaa kysymystä yhdessä. Hyvä vinkki asioiden tarkasteluun on pohtia mitä seuraa kun olet onnistunut ja kenelle muulle asia on tärkeä? On iso ero teetkö asioita oikein vai oikeita asioita.

Konkreettista tekemistä

Millä toimenpiteillä saavutat onnistumisen päättämässäsi asiassa? Voit toki aloittaa pitkästäkin listasta, mutta pyri löytämään avainalueet ja murtokohdat tekemisellesi. Toimenpiteiden on oltava riittävän selkeitä, kunnianhimoisia ja aikataulutettuja. Yli kymmenen toimenpiteen lista on jo aika pitkä ja toisaalta alle viiden lista saattaa olla liian lyhyt.

Läpinäkyvyys

Kerro muillekin mitä tulet tekemään ja miten etenemistäsi voi seurata, etenkin sidosryhmille joille asialla on merkitystä. Kun tarvitset apua tai tukea, kerro siitä ja pyydä riittävän ajoissa. Päätä myös miten usein tarkastelet toimenpiteitäsi, eli miten seuraat ja ohjaat etenemistäsi? Viikkotaso sopii toisille, mutta kuukausitasolla ainakin on muidenkin pystyttävä ottamaan kantamaan miten olet onnistunut.

Jatkuvuus

Älä suunnittele liikaa kuukausi- vuosineljännes- tai vuositasolla tekemistäsi suhteessa tavoitteisiisi. Loma- ja muut katkokset ovat ainoastaan ontuvia selityksiä, halutessasi pystyt kyllä jatkamaan ja etenemään niidenkin yli pysähtymättä!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin