Isoa Arskaa tapaamassa

ArskaMe myyntipumppulaiset olimme eilen aistimassa positiivista energiaa, jota oli tuvan täydeltä ilmassa Helsingin Messukeskuksessa Nordic Business Forum 2014 -tapahtumassa. Tapahtuman ensimmäisen päivän päätti esityksellään kuvernööri Arnold Schwarzenegger, tuttavallisemmin Iso Arska, joka osoittautui todella äijien äijäksi, veti loistavan shown ja sai kuulijat syömään kädestään.

Iso Arska on menestynyt jokseenkin kaikessa, johon on ryhtynyt. Hän jakoi eilen esityksessään meille neuvoja, menestyksen avaimia. Ihahtuneina totesimme Arskan neuvojen olevan ihan linjassa meidän omien teesiemme kanssa – tässä Arskan ohjeet myynnin johtamiseen ja myyntiin:

1. Aseta selkeä tavoite

Määritä selkeä ja konkreettinen tavoite ja välitavoitteet sen saavuttamiseksi. Tavoite voi olla yhtä hyvin kehonrakennuksen maailmanmestaruus tai Kalifornian kuvernöörin pesti kuin 50 % kasvu myynnissä tai 10 asiakastapaamista viikossa. Tee kokonaistavoite kristallinkirkkaaksi itsellesi, osallista myyjät henkilökohtaisten tavoitteiden asettamiseen sitoutumisen ja motivaation luomiseksi.

2. Älä tyydy vähään, jos voit saada enemmän

Tähtää huipulle, halua olla paras. Miksi tavoitella kakkosen paikkaa markkinassa, jos voi voit asettaa tavoitteeksi ykkössijan. Suunta on aina eteenpäin, älä tyydy viime vuoden tasoon. Yllytä ja kannusta myyjiä astumaan sille kuuluisalle epämukavuusalueelle, oppimaan uusia työtapoja, hankkimaan uusia asiakkuuksia. Aina on tilaa uusille jekuille. ”Ole aina nälkäinen”, Iso Arska neuvoi.

3. Muista, että kaikki on mahdollista

Älä hyväksy ”ei pysty”-, ”ei ehdi”- ja ”ei voi”-vastauksia. Iso Arska kehotti nukkumaan nopeammin, jos tarvitsee yössä enemmän kuin 6 tuntia unta. Aina on aikaa, aina kannattaa yrittää ja kaikkea voi, jos riittävästi haluaa. Positiivinen asenne vie pitkälle. Kipu on väliaikaista.

Edesmennyt Perttu Seppälä, yksi Myyntipumpun perustajista, oli loistava esimerkki periksiantamattomuudesta ja positiivisesta asenteesta. Kuka muistaa Pertun kärttyisenä tai lamaantuneena? Ei kukaan. Pertun asenne elää Myyntipumpussa.

4. Tee työtä niska limassa

Ilman työtä on turhaa odottaa tuloksia. Myyntiorganisaation vapaamatkustajien, laiskanpulskeiden toimistonysvääjien aika on ohi. Yksikään kauppa ei synny ilman neuvotteluja, ilman tarjousten laatimista, ilman asiakastapaamisia, ilman liidien hankintaa jne. Jokaisen myyntijohtajan tulee tuntea myynnin matematiikka, osata laskea kaupan saamiseksi tarvittavien toimenpiteiden määrät.

Myyjä jaksaa raataa, kun on motivoitunut, tuntee tavoitteensa ja pitää työstään. ”Tee työtä sellaisten ihmisten kanssa, jotka rakastavat työtään”, ohjeisti aiemmin päivällä omassa esityksessään Jim Collins.

5. Älä ainoastaan ota ja pyydä, anna aina jotain myös takaisin

Älä unohda palkita hyvistä suorituksista, anna positiivista palautetta, kannusta ja kehu. Ole ihmisille hyvä. Sitä paitsi antamalla toiselle annat loppujen lopuksi käsittämättömän paljon myös itsellesi. Iso Arska muistutti: ”Sinun pitää jättää jälkeesi maailma, joka on parempi kuin se oli silloin, kun siihen tulit.”

Päivän aloitti ”Hyvästä Paras” – Jim Collins. Lataa tästä hänen teesinsä kuvakertomuksena.

 

1609912_10152286954664485_1583568509_n

 

Katri Kanerva
040 680 7715
katri.kanerva@myyntipumppu.fi

Facebooktwitterlinkedin