Kuusi vinkkiä, joilla varmistat kesälomasi onnistumisen jo etukäteen

offlineMieleeni tulee liian monta kesälomaa, jolloin työasiat ovat sitoneet ainakin ensimmäisellä viikolla aivan liikaa energiaani. Päätät lomasi onnistumisesta jo ennen kesälomaa. Ota kerrankin vapaalla kunnon irtiotto työstäsi. Seuraavassa Myyntipumpun kuusi vinkkiä kunnon kesälomaan. Otatko haasteemme vastaan?

1. Stressi = keskeneräiset hommat

Aloita avoimista caseistasi. Käy läpi muistiinpanosi, mielellään vuoden alusta mutta vähintään viimeisen 3kk ajalta. Tee tekemättömistä ja keskeneräisistä asioista tehtävälista. Priorisoi asiat ja päätä, mitä teet ennen lomaa, mitä tehtäviä voit siirtää muille ja mistä aloitat lomasi jälkeen?

2. Nahkakansio vs. CRM -järjestelmä

Ammattilaisen erottaa oikeista ja kunnossa olevista työkaluista – myös myynnissä. Niihin ei kuulu tiedon varastoiminen omaan päähän eli ns. nahkakansiin. Tarkista, että CRM -järjestelmä on osaltasi ajantasalla. Kiinnitä erityisesti huomioita päätöspäivämääriin ja loman jälkeisiin aktiviteetteihin. On suorastaan noloa, jos ensimmäisessä loman jälkeisessä myynnin ohjauspalaverissa selittelet vanhentuneita merkintöjäsi tai et muista asioita.

3. Ilahduta asiakastasi

Tapaa, soita tai lähetä vähintään viesti kaikille avainhenkilöille ennen lomaasi. Vaikka sinulla ei olisi varsinaista asiaa, on mukava yllättää asiakas henkilökohtaisella kesälahjalla. Vie vaikka tuoreita mansikoita tai soita hyvän loman toivotukset. Voit samalla myös varmistaa, että asianne ovat kunnossa ja etenevät suunnitelmien mukaisesti. Ehdota myös rohkeasti seuraavaa kontaktia loman jälkeisille viikoille.

4. Elokuun kirous

Muistatko yhtään elokuuta, jolloin olisit ylittänyt tavoitteesi? Kesäloma on varmasti suurin yksittäinen epäjatkuvuuskohta myynnissä ja moni meistä tietää, että yleensä vasta syyskuussa hommat pyörähtävät kunnolla käyntiin. Elokuun tulokseen voit vaikuttaa parhaiten jo ennen lomaasi sopimalla etukäteen  seuraavista toimenpiteistä asiakkaittesi kanssa. Muista lähettää vielä ennen lomaasi kalenterikutsut: Tavoite & agenda. Muistuta myös heti lomasi jälkeen asiakastasi tulevasta tapaamisestanne.

5. Siivoa sotkusi

Työpisteesi kertoo sinusta enemmän kuin arvaatkaan. Sama koskee myös sähköistä työpöytääsi, etenkin sähköpostiasi, joten siivoa siis sotkusi ennen lomaa. Jätä selvä viesti, miten kauan olet poissa ja kerro myös tavoittaako sinua lomalla. Tee kaikille selväksi, miten vastuualueesi hoidetaan lomasi ajan. Ytimekäs viesti kertoo ammatitaidostasi ja säästää monta turhaa vaivaa.

6. Vapauta itsesi

Voitko olla lomasi ajan lukematta sähköpostejasi? Kokeile edes. Ensimmäinen viikko on varmasti vaikein. Kytkeydy yksinkertaisesti irti verkosta niin vältyt kiusaukselta.  Saat kyllä todennäköisesti soiton tai tekstiviestin, jos jokin on todella pielessä. Sähköpostien ”kurkkiminen” on ainakin itselleni yksi kesäloman suurimmista kiusauksista.

Myyntipumppu toivottaa kaikille lukijoillemme hyvää kesälomaa!

Julkaisemme loman aikana suosituimpia vanhoja blogejamme ja palaamme ääneen taas elokuun alussa.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

1 kommentti